Smilefellan

En blogg om personlig utveckling

Tisdag är min dag

Publicerad 2016-09-27 17:38:00 i Allmänt,

Tisdagar har blivit en favoritdag för då är det tvättdag vilket innebär att jag har en enkel och accepterbar ursäkt att skippa alla erbjudanden och aktiviteter. Jag kan sitta hemma för mig själv, vänta på tvätten och göra precis vad jag vill. Jag hinner läsa, plugga, städa, laga matlådor, göra ansiktsmask och hårinpackning. Det är så rofyllt att ha en dag för sig själv!
 
 
 
 

Evertebrater

Publicerad 2016-09-12 15:37:00 i Allmänt,

I skolan lär vi oss just nu om evertebrater, alltså ryggradslösa djur. Vi går ut i skogen, letar alla ryggradslösa kryp vi kan hitta. Sedan lägger vi dem i förberedda muggar med sövande (och i denna höga dos dödande) ämnen, tar med dem till labbet i skolan och tittar på dem närmare. Lär oss dess vetenskapliga namn på latin och vilka familjarter de tillhör.
 
 
Jag trivs väldigt bra på exkursionerna då vi är ute i naturen och samlar material. Vi har även områden där vi tittar på växter och träd, fåglar och så började vi med protister som man bara ser med mikroskop.
 
Min utbildning, Biovetenskap - Molekylär biodesgin, är som en kombination av natur och labb. Det är en så jäkla rolig kombo! Utbildningen finns än så länge bara i Skövde.
 
 

Ramlat med cykeln

Publicerad 2016-09-09 13:41:00 i Allmänt,

"Hej Tomas. Jag kan inte komma på dagens föreläsning för jag ramlade med cykeln imorse och tog emot mig med ansiktet"
 
Så löd mitt mejl till läraren här om dagen. Jag hade dessutom bara lila plåster med rymdraketer på hemma så ni kan ju tänka er hur rolig jag måste sett ut när jag traskade in på vårdcentralen! Nu är jag ordentligt omplåstrad med mör i fejset. Jag hade hjälmen på så ingen hjärnskakning har jag. Det var hakan som tog mest stryk. Så kan det gå. Tur att det gick bra och att ett gammalt par fanns i närheten för att hjälpa mig. Jag var nog chockad som försökte fortsätta cykla innan jag insåg att jag skadat mig.
 
 

Om

Min profilbild

Felicia

Hej och välkommen till min blogg! Jag som äger bloggen heter Felicia, är 22 år och skriver framför allt om personlig utveckling och psykisk (o)hälsa. Jag har ingen utbildning inom detta utan skriver utifrån egna lärdomar och erfarenheter. Nya inlägg kommer i vanliga fall ut varje torsdag. God läsning! x

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela