Smilefellan

En blogg om personlig utveckling

Personlig utveckling

Publicerad 2017-08-29 18:02:00 i Personlig utveckling,

Personlig utveckling handlar om att vara sin egna personliga assistans, och många gånger även att nöta tills det tillslut händer nått (läs också min artikel om Grit här). 

 
Du sitter i soffan med en skål chips och ett glas cola. Du skrollar mellan serier och filmer på Netflix och väljer tillslut en romantisk komedi som du redan innan vet hur den kommer sluta. Du suckar över att det är måndag imorgon och för att du har en lång jävla vecka framför dig igen. Du suckar igen för att grannens hund skäller och skäller och skäller. Och så ringer telefonen som du glömt i ett annat rum och du måste ställa ifrån dig snacksskålen, lämna din tillrättalagda sittplats och resa dig för att svara vem fasiken det nu är som vill dig nått. När du ställer dig upp så får du en smäll i ansiktet. Det är lite personlig utveckling som slår dig där du står. Nä.. Sådär går det nog inte till för att nå personlig utveckling, eller vad tror ni?
 
Det krävs snarare ett aktivt val av ageranden och tankemönster samt ett innerligt intresse av sitt eget välbefinnande. Jag måste vara intresserad av att lära mig verktyg som kan ta mig framåt och få mig att må bättre och bli effektivare, lugnare eller gladare. Jag måste även vara villig att lägga ner tid på att lära mig nya saker. Lyssna på en podcast om framgång eller testa en mindfulness app via mobilen. Skriva ner mina mål och hur jag ska gå tillväga för att nå dem. Engagera mig i mitt liv. Vad vill jag? Hur vill jag? När vill jag? Vad kan jag göra för att nå dit jag vill, må som jag vill och leva som jag vill?
 
Det krävs egentligen inte mycket. Man måste inte bli en zen-mästare eller stadsminister. Det räcker med att exempelvis använda de kunskaper du redan har. Som exempelvis att äta hälsosamt. De flesta vet vad hälsosam mat är, vad hälsosam livsstil innebär. Testa att använda dig av det du redan vet. Vad får din kropp att må bra idag? Du vet nog svaret. Du behöver inte gå en kurs för att lära dig detta och känner du dig osäker, gå en kurs. Du kommer skilja dig ur mängden om du börjar använda dina kunskaper istället för att bara bära runt på dem och agera på annat sätt.
 
Jag är bara människa. Jag är inte utbildad inom varken psykologi, kost eller personligt arbete. Däremot är jag intresserad av att ta hand om mig själv. Jag måste vara det för annars skulle jag inte vara där jag är idag. Jag skulle inte sitta där jag sitter och skratta åt det jag skrattar åt eller somna bredvid den hund jag somnar bredvid. Jag väljer aktivt varje dag att ta hand om mig själv. Ibland fallerar jag, ibland överraskar jag mig själv med att lyckas så jäkla bra! Det är en ständig process av att öva sig i personlig utveckling. Det handlar om att öva. Att komma långt handlar om att gå väldigt många korta sträckor.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicia

Hej och välkommen till min blogg! Jag som äger bloggen heter Felicia, är 22 år och skriver framför allt om personlig utveckling och psykisk (o)hälsa. Jag har ingen utbildning inom detta utan skriver utifrån egna lärdomar och erfarenheter. Nya inlägg kommer i vanliga fall ut varje torsdag. God läsning! x

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela