Smilefellan

En blogg om personlig utveckling

Låten som beskriver depression

Publicerad 2017-12-09 00:00:00 i Allmänt, Psykisk ohälsa,

Hej. Nu ska jag bli lite personlig. Att jag skriver om psykisk ohälsa ibland beror på att själv har erfarenhet av den, precis som nästan alla andra unga och gamla. Det var inte förrän jag blev sjuk som jag förstod vidden av de psykiska problem som finns i samhället och hur viktigt arbetet därmed blir gällande hjälp, assistans, sjukvård och forskning osv.


Jag har nämnt här i bloggen att jag går i terapi. Det är hjälpsamt men en sak som jag har haft svårt med är motivationen till att må bättre. Pappa beskrev en gång min relation till depressionen som ett destruktivt förhållande och lika så kommer vi till meningen med detta inlägg: Lykke li's låt Sadness is a blessing. Den låten beskriver min relation till mitt mörka mående på ett sätt som jag gärna skulle vilja stoppa upp i ansiktet på diverse terapeuter. För förstår man inte att man som deprimerad kan föredra att må dåligt och känna trygghet, tillhörighet eller partnerskap med depressionen så kommer man aldrig kunna motivera till att man ska välja bort det, göra slut på det destruktiva förhållandet och lämna vederbörande.

Man kan älska någon som gör en illa, man kan inse att man måste lämna någon som man helst skulle vilja somna i famnen på varje kväll för att man mår bra där. Och man måste få sörja någon som man älskar men som man vet att man måste låta gå. Det måste få vara svårt med motivationen och man måste få förståelse för det. Lyssna på låten och texten. Försök förstå, oavsett om du är deprimerad, känner någon som är deprimerad eller jobbar med att hjälpa deprimerade.

Lykke Li - Sadness is a blessing

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicia

Hej och välkommen till min blogg! Jag som äger bloggen heter Felicia, är 22 år och skriver framför allt om personlig utveckling och psykisk (o)hälsa. Jag har ingen utbildning inom detta utan skriver utifrån egna lärdomar och erfarenheter. Nya inlägg kommer i vanliga fall ut varje torsdag. God läsning! x

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela