Smilefellan

En blogg om personlig utveckling

Från gifter i Alaska till gifter i ditt badrumsskåp

Publicerad 2017-07-14 00:00:00 i Miljö,

En tid tillbaka har jag påbörjat ett stort arbete om Alaskas isar och vilka gifter som eventuellt gömmer sig i dessa. Det är nämligen inte alltid man kan se på utsidan att någonting sprider gifter likt en sjukdom till omgivningen. Ta till exempel din vanliga tandkräm, handkräm eller foundation? Vad vet du om dessa rackare? Att läsa innehållsförteckningen ger oftast inte större klarhet.  Många skönhetsprodukter innehåller mikroplastkorn som är skadligt för miljön och åker ut i vattnet när du sköljer ner det i handfatet. Och visste du att hyn torkas ut och avfettas av för starka produkter istället för att vårdas?

Det kan vara enkelt att se sig själv som miljövänlig. Jag har ingen bil och åker därför kollektivtrafik eller cyklar dit jag ska. Jag sopsorterar ordentligt. Jag använder överhuvudtaget inte foundation. Jag återvinner mina kläder. Jag köper det mesta ekologisk och äter efter säsongen, dvs rotfrukter på vintern och äpplen, jordgubbar och tomater mm på sommaren. 

Däremot färgar jag håret. Jag köper sällan begagnade kläder. Jag är tjej så jag använder engångsartiklar till förbannelsen en gång i månaden. Jag stannar absolut inte när green peace går på stan och värvar folk.

Sante family toothpaste är en ekologisk tandkräm med fluor med bra innehållsförteckning. Det lärde jag mig på högskolan. Kallpressad kokosolja är ett bra byte från Body lotion till något mer naturligare. Man kan smörja in hela kroppen med det, göra hårinpackningar och äta! Honung är en bra ersättare för ansiktstvålen. Båda dessa produkter ska självklart köpas ekologiska. Tvättar man ansiktet med honung bör man vara försiktig i början då den kan vara allergikänslig. Jag tvättar mig cirka två dagar i veckan med honung i jämförelse med två gånger per dag som vanliga produkter kräver och min hy har på riktigt aldrig varit finare, klarare och mer balanserad.

Precis som vackra isar kan gömma och sprida giftiga ämnen när de smälter, och smälter det gör dem! Så gömmer sig otaliga gifter i ditt hem. Googla. Läs på biblioteketet. Leta reda på områden där du känner att du är bekväm med att göra en förändring och testa dig fram. Det kan vara ett roligt projekt istället för en frampressad börda. Knepet är att göra lite i taget och inte börja med din favoritpryl. Gillar du som jag att exempelvis färga håret? Hitta det bästa alternativet som du kan leva med och sen kompenserar du på andra områden istället. You'll get there.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicia

Hej och välkommen till min blogg! Jag som äger bloggen heter Felicia, är 22 år och skriver framför allt om personlig utveckling och psykisk (o)hälsa. Jag har ingen utbildning inom detta utan skriver utifrån egna lärdomar och erfarenheter. Nya inlägg kommer i vanliga fall ut varje torsdag. God läsning! x

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela