Smilefellan

En blogg om personlig utveckling

Har du varit med om en bilolycka?

Publicerad 2017-09-08 12:45:32 i Psykisk ohälsa,

Det är inte många som på första intrycket kopplar mina ärr till självskadebeteende. Skulle man se mina handleder förstår man nog ganska snabbt. Men i ansiktet tror folk snarare att jag varit med om en olycka. Om de frågar brukar jag sällan ljuga. Jag står för mina problem och skäms inte. Jag tycker snarare att det är viktigt att sluta hyscha om psykisk ohälsa och istället prata öppet om det. Däremot kan jag ibland känna att det drar ner stämningen eller öppnar till en diskussion jag gärna tar en vanlig dag men inte i alla sammanhang hör hemma. Om jag går ut på krogen med vänner och en full främling kommer fram och frågar om mina ärr så är jag inte så sugen på att lämna ut min livshistoria. Då kan jag dra till med "olyckan". Kort och gott för att slippa utfrågning. Mina vänner vet om detta och tycker inte att det är konstigt att jag inte vill prata om min psykiska ohälsa med alla främlingar. Speciellt fulla sådana som för några glas sedan suddar ut sina gränser.
 
Jag skäms som sagt inte för mina ärr. Ibland frågar någon vad min blomtatuering i tinningen står för och då brukar jag berätta att det har med ärren i ansiktet att göra. Att jag vill ha något fint som jag medvetet satt där som jämnar ut alla gånger jag satt dit ärr utan att ha tänkt mig för. Oftast glömmer jag att ärren sitter där. När jag sitter och pratar med någon så ser jag inte mitt egna ansikte, och därför glömmer jag att de är där. De är inte ens de jobbigaste ärren jag har på min kropp. Jag har tagit upp detta på bloggen tidigare att de ärren jag har på smalbenen från mina bältesläggningar är de mentalt jobbigaste just på grund av att de väcker obehagliga minnen. Jag lämnar ut mig ganska rejält här på bloggen när jag skriver om sådana här saker och jag hoppas att det mottages på ett bra sätt. Väcker insikt om psykisk ohälsa. Hittills har jag bara fått bra feedback och inget av det jag skrivit har gett elaka kommentarer. Det är jag tacksam över då det är ett känsligt ämne. Den hårda huden är inte så hård just när det kommer till ämnen som tex mina inläggningar. Det är läskigt men viktigt att berätta om. Dels för min egen bearbetning och dels för att visa att de tär okej att prata om. Radera tabun.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicia

Hej och välkommen till min blogg! Jag som äger bloggen heter Felicia, är 22 år och skriver framför allt om personlig utveckling och psykisk (o)hälsa. Jag har ingen utbildning inom detta utan skriver utifrån egna lärdomar och erfarenheter. Nya inlägg kommer i vanliga fall ut varje torsdag. God läsning! x

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela