Lady Dahmer om skillnaden i elakheter

Jag brukar inte läsa Lady Dahmers blogg särskilt ofta. Ibland tycker jag att den är för arg. Men ibland kan inte ens jag blunda för hennes klockrena nävslag i borden. Ett exempel på detta är hennes inlägg om skillnaden mellan tjejer och killars elakheter. Ett läsbart inlägg som jag skulle kunna citera sönder. Läs här!

 
Tips | | Kommentera |

Skötselråd krukrosor

 
Skötselråd av krukrosor
 
- Man kan ha krukrosor både inomhus och i utomhus i både krukor och trägårdsrabatten från maj tills frosten kommer. Även om de flesta krukrosor kan övervintra och blomma kommande sommar är de först och främst utvecklade för användning inomhus eller utplantering i krukor. De är egentligen inte trädgårdsrosor.
 
- Rosorna trivs bäst på en så ljus plats som möjligt. Undvik ovanför ett element eller drag (då torkar rosorna ut).
 
- Vattna rejält, helst varje dag när det är soligt. Har du rosorna inomhus ska de vattnas på fatet under krukan. Varma och soliga dagar kan lite vatten lämnas kvar, annars kan man hälla av det kvarvarande vattnet efter en kvart.
 
- Ingen gödning behövs medan de blommar men efter blomningen. Då ska de eventuellt även beskäras, varpå de kommer att bilda nya knoppar. Efter blomningen kan man plantera ut krukrosorna i trädgården, men inte senare än augusti eftersom de måste hinna bilda ett rotsystem innan vintern kommer.
 
Källa:
http://www.odla.nu/inspiration/krukros
 
Hur beskär man rosor?
 
 
Se till att ha en ren och vass sekatör så att inte grenen krossas när du beskär den. Ta bort eventuella döda grenar (oftast räcker detta). När du beskär en gren ska du klippa ovanför en bladknopp och klipp ner ganska hårtom du vill hålla dem buskiga och låga. De kan blomma bra även om man inte klipper så hårt, men blir då höga och kala nertill. Lägg snittet snett genom att vinkla sekatören i 45 graders vinkel. Snittet ska luta ifrån bladknoppen så att vattnet rinner av men klipp inte så nära att bladknippen skadas.
 
Källa:
http://www.odla.nu/inspiration/odlingsrad-dags-att-beskara-rosor
 
Blommor & växter | | Kommentera |

Bloggtips: Carl Robin Larsson

 

En ny blogg som mina intressespröt har fastnat på är crobinlarsson.blogg.se. Carl Robin Larsson är ägare och skribent av bloggen och  "konsten att vara människa" beskriver väl bloggens innehåll. Han blandar humor med seriösa samhällssynpunkter vilket leder till tankeväckande läsning ur en synvinkel annorlunda från min egen.

Tips | | Kommentera |
Upp