Smilefellan

En blogg om personlig utveckling

Vad läser jag just nu?

Publicerad 2017-10-05 15:15:15 i Vad läser jag just nu?,

Jag har precis lämnat tillbaka Dan Browns kända bok da Vinci koden till biblioteket. Jag har länge haft idén om att den skulle vara för komplicerad för mig att läsa, jag har inte ens gett filmer ett försök av sagd anledning. När pappa för någon vecka sedan tipsade mig om att jag borde läsa den för att han trodde att den skulle passa mig så bestämde jag mig för att göra ett försök. 


Insikt 1: Den är inte alls svårförståelig eller komplicerad. Alla kan läsa den som gillar spänning.

Insikt 2: En bok kan alltså vara spännande från och med första kapitlet till och med sista epilogen. Helt jäkla otroligt.

Bra bok. Läs den. Gör det bara!

"WOW... Kioskvältarperfektion" New York Times

Konsthistorikern och symbolikexperten Robert Langdon befinner sig i Paris för att hålla en föreläsning när han väcks av ett viktigt telefonsamtal. Den åldrade intendenten på Louvren har blivit brutalt mördad inne på museet, och ett märkligt chiffer har hittats intill hans kropp. Langdon kallas till platsen för att hjälpa till att lösa gåtan, ovetandes att polisen också håller honom för misstänkt till dådet.
Medan Langdon och den franska polisens kryptograf, Sophie Neveu, söker avtäcka det gåtfulla meddelandet finner de ledtrådar gömda i Leonardo da Vincis verk --ledtrådar som är synliga men samtidigt skickligt förklädda av konstnären.
En koppling till den mördade intendenten stärks när det avslöjas att han tillhört Prieuré de Sion -- det sekreta sällskap som innehållit medlemmar som Newton, Botticelli, Viktor Hugo och da Vinci. Langdon misstänker nu att de är en fantastisk historisk hemlighet på spåren, en hemlighet som genom århundradena bevisats var lika upplysande som farlig. Ifall det labyrintiska pusslet inte hinner dechiffreras i tid går en explosiv forntida sanning i graven.
En rasande kapplöpning vidtar.

"Det räcker med att säga att om inte denna roman höjer din puls så behöver du besöka en läkare."San Francisco Chronicle

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicia

Hej och välkommen till min blogg! Jag som äger bloggen heter Felicia, är 22 år och skriver framför allt om personlig utveckling och psykisk (o)hälsa. Jag har ingen utbildning inom detta utan skriver utifrån egna lärdomar och erfarenheter. Nya inlägg kommer i vanliga fall ut varje torsdag. God läsning! x

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela