Vad läser jag just nu?

Jag har precis lämnat tillbaka Dan Browns kända bok da Vinci koden till biblioteket. Jag har länge haft idén om att den skulle vara för komplicerad för mig att läsa, jag har inte ens gett filmer ett försök av sagd anledning. När pappa för någon vecka sedan tipsade mig om att jag borde läsa den för att han trodde att den skulle passa mig så bestämde jag mig för att göra ett försök. 


Insikt 1: Den är inte alls svårförståelig eller komplicerad. Alla kan läsa den som gillar spänning.

Insikt 2: En bok kan alltså vara spännande från och med första kapitlet till och med sista epilogen. Helt jäkla otroligt.

Bra bok. Läs den. Gör det bara!

"WOW... Kioskvältarperfektion" New York Times

Konsthistorikern och symbolikexperten Robert Langdon befinner sig i Paris för att hålla en föreläsning när han väcks av ett viktigt telefonsamtal. Den åldrade intendenten på Louvren har blivit brutalt mördad inne på museet, och ett märkligt chiffer har hittats intill hans kropp. Langdon kallas till platsen för att hjälpa till att lösa gåtan, ovetandes att polisen också håller honom för misstänkt till dådet.
Medan Langdon och den franska polisens kryptograf, Sophie Neveu, söker avtäcka det gåtfulla meddelandet finner de ledtrådar gömda i Leonardo da Vincis verk --ledtrådar som är synliga men samtidigt skickligt förklädda av konstnären.
En koppling till den mördade intendenten stärks när det avslöjas att han tillhört Prieuré de Sion -- det sekreta sällskap som innehållit medlemmar som Newton, Botticelli, Viktor Hugo och da Vinci. Langdon misstänker nu att de är en fantastisk historisk hemlighet på spåren, en hemlighet som genom århundradena bevisats var lika upplysande som farlig. Ifall det labyrintiska pusslet inte hinner dechiffreras i tid går en explosiv forntida sanning i graven.
En rasande kapplöpning vidtar.

"Det räcker med att säga att om inte denna roman höjer din puls så behöver du besöka en läkare."San Francisco Chronicle

Vad läser jag just nu? | |
Upp