Smilefellan

En blogg om personlig utveckling

Konstmuseet nyöppnar i Skövde

Publicerad 2017-09-11 12:09:00 i Allmänt, Tips,

Jag skulle vilja åka till Skövde och besöka Kulturhuset på Torsdag. Då nyöppnar nämligen konstmuseet efter sin ombyggnation. De erbjuder dels två unika donationer med konst av Anna Sjödahl, Elli Hemberg och depositionen kring Ester Henning. Även fyra tematiska hängningar där 1900-talets svenska konstscen lyfts fram ur olika perspektiv av samtidskonsten, depositonen av Olle Skageforsverk från 2011 samt snarast utställningen HARVEST av Julian Oliver.

Jag är framför allt sugen på HARVEST av Julian Oliver, som pågår under 14-19 september. Jag kommer dock garanterat missa den pga att jag inte är i skick varken psykiskt eller fysiskt att åka tåg till Skövde för en utställning. Jag har dels efterkonsekvenser av mitt senaste självskadeutlopp, dels dragit på mig en förkylning och har även misstankar på om mitt järnvärde är lågt. Jag blir nämligen yr och svimfärdig väldigt ofta och eftersom jag förlorade blod när jag gjorde mig illa samt även fick mens i samma veva så misstänker jag att det kan vara ett av problemen till min orkeslöshet och dåliga fysik just nu. Som om detta inte vore nog så hade jag nyss en kolsyrat vatten-incident när jag skruvade av korken på flaskan. Det ser ut som om jag kissat på mig och jag sitter på biblioteket, tjoho!

 HARVEST - Julian Oliver

Julian Oliver, f.1984, på Nya Zeeland, bor och verkar i Berlin. Hans verk har visats världen över, bland annat på Tate Modern i London, Transmediale i Berlin, Ars Electronica i Österrike, Taiwans Nationalmuseum och på the Glass Room i New York.

Julian Oliver är sprungen ur 1990-talets aktivistiska hackerkultur och han har i över 20 år intresserat sig för frågor kring samhällets teknikberoende och sårbarhet. Till höstens utställning på Konstmuseet i Skövde visas HARVEST, ett nytt verk som tar från det sekulära samhällets dyrkan av pengar och teknik samt de negativa miljökonsekvenser. HARVEST är på samma gång en skulptur, ett land-art verk och en teknisk innovation som kommer att placeras på utomhus någonstans i världen. Inuti finns en vindturbin och en kraftfull dator som tillverkar digital valuta. Framställning av digital valuta är helt lagligt och vem som helst kan och får göra det, vilket gör det till en global demokratisk valuta fri från protektionistisk räntepolitik och valutaspekulationer. HARVESTs system är helt självförsörjande och dess miljöpåverkan är minimal, dessutom skänks alla pengar som framställs till olika miljöorganisationer.

Skövde kulturhus erbjuder möjligheten att följa HARVESTs processer via satellit i realtid, samt se modeller, ritningar och allt annat du behöver för att bygga din alldeles egna miljövänliga pengamaskin.

Källor:

skovde.se/konstmuseet

https://julianoliver.com/output/

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicia

Hej och välkommen till min blogg! Jag som äger bloggen heter Felicia, är 22 år och skriver framför allt om personlig utveckling och psykisk (o)hälsa. Jag har ingen utbildning inom detta utan skriver utifrån egna lärdomar och erfarenheter. Nya inlägg kommer i vanliga fall ut varje torsdag. God läsning! x

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela