Smilefellan

En blogg om personlig utveckling

Mina knep för mindre konsumtion

Publicerad 2017-09-17 09:52:00 i Allmänt, Tips,

Berätta för andra att du har som mål att konsumera mindre. Ett råd när man ska sluta röka är att berätta för personerna i din omgivning det, för att det då blir svårare att fuska eller gå tillbaka till gamla vanor. Likaså gäller det att berätta om sina planer att inte köpa lika mycket prylar. Då får man fler ögon på sig och det blir verkligare när man säger det högt. 
 
Avregistrera dig från mejlerbjudanden. Jag får massor av mejl från butiker som jag tidigare handlat hos och som jag är medlem hos. "Köp 3 betala för 2", "Just nu 30%" eller "Fri frakt, passa på!" Man kan blocka respektive avregistrera dessa mejl och sms för att slippa bli shoppingsugen. 
 
Sluta onlineshoppa. Det är så enkelt att fylla varukorgen. Klick, klick, klick och sen har man beställt varor för halva lönen. Men man vet ju varken hur plagget sitter på kroppen, hur materialet får gardinerna att hänga i fönstret eller hur skorna klämmer fötterna. Det är bättre att prova och handla i butik. Vet vad du handlar så blir det färre felköp, och det är dessutom lättare och billigare att lämna tillbaka eller byta.
 
Spara till något speciellt. Ha ett långsiktigt mål. Något som gör det värt att spara de där extra kronorna istället för att impulsivt köpa något och bli glad för stunden. När jag köper saker blir jag glad, för stunden. Om jag ska klara av att hänga tillbaka klädesplagget eller varan som jag egentligen inte behöver men vill ha, så behöver jag ha en motivation. Man kan spara till en resa, ett boende eller att man unnar sig att äta ute med vänner en gång i månaden istället för att köpa hämtmat varje helg. Du ska ju helst inte gå plus minus noll, för tanken är ju att du ska konsumera mindre men jag tänker också att man ska konsumera smart. Med det menar jag i princip färre impulsköp som sedan hamnar i någon dammig låda och en större buffert för oväntade utgifter samt välvalda (och efterlängtade) utgifter.
 
Jag är inte proffs på att agera efter mina egna knep Det är skitsvårt! Jag är jättedålig på att hålla igen på min konsumtion men det betyder inte att jag inte bör fortsätta försöka. Mitt mål är att bli en bättre sparare. Dela gärna med er av era egna tips! x
 
 

Kommentarer

Postat av: NORRSKEN EMMA

Publicerad 2017-09-17 10:09:15

ha en fin söndag

kramis

Svar: Tack detsamma!
Felicia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicia

Hej och välkommen till min blogg! Jag som äger bloggen heter Felicia, är 22 år och skriver framför allt om personlig utveckling och psykisk (o)hälsa. Jag har ingen utbildning inom detta utan skriver utifrån egna lärdomar och erfarenheter. Nya inlägg kommer i vanliga fall ut varje torsdag. God läsning! x

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela