Smilefellan

En blogg om personlig utveckling

Vad läser jag just nu?

Publicerad 2017-08-11 10:08:00 i Vad läser jag just nu?,

 

BUZZ av Anders de la Motte.

Det är den andra, fortsättande delen av hans bok Geim som han fick Svenska Deckarakademins pris för bästa debut 2010. Ett modernt, actionfylld realitetsspänning. När går tekniken överstyr? Hur kan den kontrollera oss och trycka på våra knappar?
 
1. Geim
Småfifflaren Henrik HP Pettersson hittar en dag en mobiltelefon och blir inbjuden att spela ett spel: ett Alternate Reality Game som utspelar sig mitt i den intet ont anande Svennevärlden. Efter att han klarat inträdesprovet erbjuds han en rad olika kittlande uppdrag som alla filmas, för att senare visas upp på en rankinglista och bedömas av ett slutet nätcommunity. HP fångas snabbt av spänningen och belöningarna, men snart skall han upptäcka att det som till en början verkat vara en relativt oskyldig lek, istället är något betydligt obehagligare.
Polisinspektör Rebecca Normén är HPs totala motsats. Hon har järnkoll på sitt liv och alla yrkesmässiga mål prydligt inprickade på karriärskartan. Som nyanställd på Säpos livvaktsrotel får hon visserligen mestadels enkla skyddsobjekt, men efter en dramatisk incident stiger hennes stjärna raskt och hon flyttas till elitgruppen. Allt vore perfekt, om det inte var för de där lapparna som någon lämnar i hennes klädskåp. Vem som än skriver dem, känner till obehagligt mycket om hennes förflutna.

HP:s och Rebeccas världar närmar sig oundvikligen varandra. Men om verkligheten bara är ett spel, vad är då egentligen på riktigt?

"Det här är en av de bästa böcker jag läst, kanske den bästa! Den har spänning från första till sista raden, det finns inga transportsträckor." Deckarhuset

"En skickligt konstruerad, mycket spännande och hela tiden överrumplande pusselthriller." Sydsvenskan
 
2. Buzz
Henrik HP Petterson är på flykt och har hamnat i Dubai. Det har gått fjorton månader sedan han via en mystisk mobiltefeon blev indragen i det djävulska verklighetsspel som sånär kostade honom livet.Rebecca befinner sig i Sudan som livvakt åt en svensk minister. Men dramatiska händelser tvingar snart de båda syskonen tillbaka till Stockholm. Är Spelet verkligen över? Vem kan man egentligen lita på? Går det att skydda sig mot ett hot som kanske inte ens existerar?
 
Buzz är den fristående fortsättningen på Anders de la Mottes succedebut Geim. Buzz är en andlöst spännande, kraftfull och nyskapande thriller som kommer att läsas av många över hela Europa!
 
"Det här är underhållning på hög nivå och återigen skapas en intressant intrig i en modern cyberverklighet" Aftonbladet
 
"En lysande uppföljare. Buzz är till och med snäppet bättre än debuten!" Deckarhuset.se
 
"Anders de la Motte drar in läsarna i en obehagligt trovärdig historia och bjuder samtidigt på vansinnigt underhållande sträckläsning. Geim utsågs till förra årets bästa deckardebut av Svenska Deckarakademin och Buzz har inga problem att leva upp till allas högt ställda förväntningar. Det här är helt enkelt ett riktigt deckarguldkorn" Skånska Dagbladet
 
"Det bästa med Anders de la Motte är att han har hittat ett alldeles eget språk att skriva böcker på. Ingen är som han" Dast Magazine
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicia

Hej och välkommen till min blogg! Jag som äger bloggen heter Felicia, är 22 år och skriver framför allt om personlig utveckling och psykisk (o)hälsa. Jag har ingen utbildning inom detta utan skriver utifrån egna lärdomar och erfarenheter. Nya inlägg kommer i vanliga fall ut varje torsdag. God läsning! x

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela