Smilefellan

En blogg om personlig utveckling

Vad vill du orka på en dag?

Publicerad 2017-09-16 13:21:14 i Psykisk ohälsa,

Jag behöver bli bättre på att portionera ut min energi eftersom jag märker att den inte riktigt räcker till när jag gör för mycket på en och samma dag, och när jag blir trött så mår jag sämre. Här kommer tre saker som jag gärna lägger min energi på:


Träningen är viktig för mig. Den gör mig glad, den får mig att må bra och den gör mig starkare och piggare på lång sikt. 

Äta bra mat. Jag har väldigt lite ork till att laga mat och ännu mindre aptit som får mig att faktiskt äta. Vilket i sin tur påverkar min energimängd. Jag måste äta för att orka träna, jobba med mina dbt-hemläxor och göra sånt som jag mår bra av. Däremot har jag ibland svårt att få behålla maten när jag mår extra dåligt och min oro sätter ibland käppar i hjulet för mig på olika områden. Att jag äter bra och tillräckligt med mat är viktigt. Helst skulle jag bara leva på kaffe, men det går ju inte.

Familj & vänner. Jag vill hjälpa syrran med sina studier, spela Fia med knuff och lösa korsord med pappa, ta en fika på stan med mamma osv. Jag vill även vara en god vän tex träffa min vän som bor längre bort men som fyller år på tisdag, orka bry mig om andras problem och inte bara mina egna hela, hela tiden. Jag vill finnas där för de personer som jag känner finns där för mig och det är viktigt för mig att fråga hur de mår, ses ibland och skratta tillsammans.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicia

Hej och välkommen till min blogg! Jag som äger bloggen heter Felicia, är 22 år och skriver framför allt om personlig utveckling och psykisk (o)hälsa. Jag har ingen utbildning inom detta utan skriver utifrån egna lärdomar och erfarenheter. Nya inlägg kommer i vanliga fall ut varje torsdag. God läsning! x

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela