Smilefellan

En blogg om personlig utveckling

Att välja livet

Publicerad 2018-02-03 14:25:00 i Psykisk ohälsa,

Att välja livet. Ibland kan det valet ligga så pass på gränsen till varandra att det enda som avgör är vilken buss som kommer först, den till en ensam lägenhet eller den som går hem till föräldrarna.

Du går fram och tillbaka mellan busshållsplatserna, stannar mitt emellan och gråter för att den ena sekunden välja att dö och den andra välja att leva. Fram och tillbaka går du mellan busskurerna likt dina tankar går mellan valmöjligheterna.

Bussen kommer. Du stiger på. Du hoppas att folk misstar dina tårfyllda och rödsvullna ögon mot en förkylning. Du har gjort ditt val, du åker mot livet. Om livet väljer att släppa in dig, det vill säga. Och det gör det. Livet öppnar dörren och livet kramar om dig. Livet tar av dig dina snöblöta kläder och ger dig nya, torra och varma. Livet gör en varm brasa och livet ger dig mat. Livet är en hund som slickar dig i ansiktet och föräldrar som släpper in dig. Livet är när du väljer rätt buss och livet är när du går till terapin och säger sanningen. Livet är när du gråter och när du skrattar och ibland när du inte vet alls vad du känner. Det är ett aktivt val. Du måste göra det varje dag. Välja rätt buss, välja att leva. Tillslut kanske du inte ens märker av att du gör det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicia

Hej och välkommen till min blogg! Jag som äger bloggen heter Felicia, är 22 år och skriver framför allt om personlig utveckling och psykisk (o)hälsa. Jag har ingen utbildning inom detta utan skriver utifrån egna lärdomar och erfarenheter. Nya inlägg kommer i vanliga fall ut varje torsdag. God läsning! x

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela