Smilefellan

En blogg om personlig utveckling

Hur hinner ni med?

Publicerad 2018-02-05 17:35:00 i Psykisk ohälsa,

Det här är ett roligt inlägg pågrund av att jag faktiskt inte ens har ett jobb och ändå ställer jag mig frågan: Hur hinner folk med? Jag läste nyss ett blogginlägg med tips på vilka poddar personen i fråga lyssnade på respektive dagar och det slog mig att jag har som mål att kunna lyssna på ett poddavsnitt i veckan!! Inte per dag?! Och jag når inte ens det målet alla veckor. Att hinna lyssna på ett avsnitt om dagen, kanske klämma några serieavsnitt varje kväll och träna, jobba, ta hand om småbarn, laga ordentlig mat, handla hem ny mat, ringa till vännen, uppdatera instagram och facebook och bloggen. Jag förstår inte hur folk hinner med allt detta på en vecka? 
 
När jag studerade på högskolan hann jag göra dubbelt så mycket på en dag som jag klarar av att göra nu. Det kan bero på att 1. Jag blir lättare trött 2. Jag MÅSTE göra färre aktiviteter för att inte bli för trött respektive stressad och 3. Jag går upp senare på morgonen och går och lägger mig tidigare på kvällen. Vissa dagar somnar jag vid kl20 i jämförelse med mina pluggstinna dagar som slutade vid 00 och började kl 5.00 igen. Jag körde med andra ord på som en galning och klämde ut all energi jag hade. Tillslut sa kroppen och knoppen STOP! Men det förstod jag inte då när jag bollade studier, träning, första egna lägenheten, en helt främmande stad, fester varje kväll och ny kille utan att se mig om eller fundera på att sakta ner farten.
 
Jag antar att det är lättare att köra på när man redan har farten uppe. Och att det kanske är därför man lättare får saker gjorda när man faktiskt har fler bollar i luften, man måste vara effektiv för att bollarna ska fortsätta snurra. Faller en sak faller alla. Jag saknar att ha många bollar i luften, att ha mycket att göra på dagarna och att uppskatta den lediga tiden mer. Men en sak som inte har förändrats sen jag saktade ner på tempot är känslan av att jag "hinner" saker. Jag tycker fortfarande aldrig att jag har tid över till allt jag vill göra. Som sagt, hinner jag lyssna på ETT p3 dokumentär-avsnitt i veckan blir jag överraskad, jag har tagit bort min instagram och jag har nästan helt prioriterat bort tv serier. Kampsporten som jag och pappa brukar titta på tillsammans är ett helsike att försöka samordna. Jag lagar maträtter som går fort, står ofta vid diskbänken och äter den samtidigt som den lagas och "hinner" inte vara hundvakt lika ofta som jag brukade vara förut. Vart tar denna tid vägen och vad är det som gör att jag känner att jag inte "hinner"? Jag har ju all tid i världen, jag har varken jobb eller särskilt stort socialt umgänge i stan. Jag känner att jag borde ta reda på vart min tid tar vägen för att kunna känna att jag drar ner på takten som jag egentligen bör göra. Jag har en tendens att göra mig upptagen hur min livssituation än ser ut. Jag tycker om att hålla igång, men vad lägger jag min tid på om jag inte hinner med det jag egentligen vill hinna med - när jag som sagt inte egentligen har några störningsmoment på dagarna?
 
Jag har inget svar på detta just nu. Det jag vet är att jag sämre klarar stress sen jag blev sjuk och att jag behöver göra fler aktiviteter som får mig att må bra. Det är liksom det enda jag behöver tänka på just nu: mindre stress, mer må bra. Alltså behöver jag kanske ta mig en titt på mitt livspussel och finurla ut varför jag inte hinner ta ett bad och lyssna på en podcast en gång i veckan? Eller se ett avsnitt av en serie en kväll i veckan? Göra sånt som andra verkar hinna med, som jag också skulle vilja känna att jag hinner med. Jag har dock en misstanke: och det är att min minskade förmåga till stresshantering gör att jag KÄNNER att jag inte hinner saker fastän jag ändå gör det, hinner med dem alltså. Jag blir lättare stressad, jag gör mindre men det är ändå maximalt av vad jag klarar av just nu på grund utav att jag inte kan hantera lika många bollar i luften sen jag blev dålig. Och att jag är ovan med det. Jag är inte van med att bara ha två planer på en dag och bli slutkörd av detta och därför önskar jag mig orka mer. Ja se där, där kom jag nog fram till svaret ändå!
 
 

Kommentarer

Postat av: Felicia Floria

Publicerad 2018-03-11 17:16:21

Intressant inlägg. Jag har själv funderat mycket på detta hur folk hinner med så mycket medans att jag känner att jag själv inte gör det

Svar: Det är nog även lätt att tro att alla andra hinner med så himla mycket mer än vad man själv gör och sociala medier gör det ju även lätt att tro att andra lyckas så himla mycket bättre än vad man själv gör. Det bästa vore ju om man kunde sluta jämföra sig med andra :)
Felicia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicia

Hej och välkommen till min blogg! Jag som äger bloggen heter Felicia, är 22 år och skriver framför allt om personlig utveckling och psykisk (o)hälsa. Jag har ingen utbildning inom detta utan skriver utifrån egna lärdomar och erfarenheter. Nya inlägg kommer i vanliga fall ut varje torsdag. God läsning! x

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela