Smilefellan

En blogg om personlig utveckling

Tre punkter att tänka på innan du får besök

Publicerad 2018-01-20 19:19:00 i Allmänt, Psykisk ohälsa, Tips,

Imorgon får jag besök av en kär vän som ska sova över hos mig. Han har aldrig sett min lägenhet så som sig bör känner jag pressen av att visa upp ett fint och städat hem, bjuda på en trevlig övernattning med god mat serverad och nöjen som avlöser varandra. Det här är ingen ny vän utan ett vän sen flera år tillbaka som jag egentligen vet att jag inte behöver tassa på tå inför. Han tål lite skit under skorna och en trött Felicia. Ändå känner jag mig, ja inte nervös men en aning till anspänning. Jag antar att det alltid blir så när man bjuder hem folk till "sitt" revir. Man vill visa sig på sin bästa sida helt enkelt. Därför tänkte jag staka ner några bra punkter att tänka på, mest som hjälp till mig själv över hur jag ska ta mig an den här övernattningen med min vän.
 
Så här kommer Tre punkter att tänka på innan du ska få besök:
 
  • Håll dina rutiner. Så gott det går, vill jag säga. Du ska självklart anpassa dina rutiner efter det att du faktiskt har en annan person att ta hänsyn till men dagarna innan är det bra om du håller i dina vanliga rutiner om detta får dig att koppla av. För mig handlar det till exempel om att jag ska träna som vanligt innan istället för att storstäda lägenheten och när besöket är här så tänker jag ändå hålla mina vanliga mattider för annars blir jag tjurig. Du kanske fortfarande ska lösa korsordet till frukosten för att det är en viktig del i din rutin som gör dig gott. Vanor gör oss lugna!
  • Du behöver inte storstäda. Dammsug, städa toalettet, fluffa soffkuddarna, diska, göm tvättkorgen. Ja listan kan bli lång på allt som ska hinnas med innan besöken dyker upp. Ta ett steg tillbaka, vad vill du att någon ska ha hunnit med att göra när du kommer på besök? Gör det, och bara det! Har du tid över kan du göra något mer men oftast städar vi mer än vad som är nödvändigt och vi lägger tid på att städa som tränger ut våra vanliga rutiner (läs ovanstående punkt igen).
  • Gör det enkelt. Det roliga är att ni ska ses. Du ska få umgås och få spendera tid med någon du trivs ihop med och ditt besök känner och tänker samma sak. Du behöver inte erbjuda allt, bara dig själv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicia

Hej och välkommen till min blogg! Jag som äger bloggen heter Felicia, är 22 år och skriver framför allt om personlig utveckling och psykisk (o)hälsa. Jag har ingen utbildning inom detta utan skriver utifrån egna lärdomar och erfarenheter. Nya inlägg kommer i vanliga fall ut varje torsdag. God läsning! x

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela