Att våga erkänna att jag har gjort fel


Jag trodde att jag visste vad som var rätt och vad som var fel. Ju äldre jag har blivit ju mer har de där gränserna suddats ut. Jag lär mig nu att det inte är så enkelt som att det finns ett rätt och ett fel och världen inte är svartvit. När jag var yngre ville jag aldrig göra fel. Jag kan till och med gå så långt att säga att jag var rädd för att göra fel, livrädd. Och jag gav mig därför heller inte in i leken om jag inte visste från början att jag skulle klara av den, vinna. Tillsist tog det slut på lekar som jag kunde redan innan jag gett mig in i dem, och mitt liv blev svårare och ensammare för varje år. Jag behövde lära mig att när man gör fel så går inte världen under. 

Nu lever jag på massor av fel. Jag har gjort fler fel än de flesta och i början kunde jag inte lära mig av dem. Jag förnekade mina brister och kunde därför inte hämta lärdom från dem. Nu försöker jag acceptera att jag har rätt att göra fel och genom den acceptansen av mina misstag synliggör jag inte bara felet i mina ageranden utan möjligheterna till utveckling tack vare dem. Jag kan lära mig av mina misstag men då måste jag våga titta på dem och inte fortsätta leva i förnekelse. Låtsas man vara perfekt så har man en del av sig själv som man inte vågar titta på, inte vågar göra sig medveten om. Alla har vi den. Alla har vi rätt att ha den. Alla växer vi av att våga se hela oss själva och inte bara väl valda delar.


Psykisk ohälsa | |
#1 - - Felicia Floria:

Åh så glad att jag funnit din blogg! :)

Svar: Det var roligt att höra! :)
Felicia

#2 - - Rebecca:

Din blogg är så inspirerande! Är precis sånt här jag vill läsa om och fördjupa mig i. :) Jätteroligt att jag hittade hit! Kommer vara en frekvent följare hädanefter.

Svar: Jätteroligt att höra! Du är så välkommen hit :)
Felicia

#3 - - Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Det är så viktigt att våga erkänna sina fel och brister för det är först då man kan göra något åt det. Bra inlägg <3

#4 - - Pauline Hurtig:

så bra skrivet, det är verkligen viktigt att försöka erkänna sina fel och brister!!

Upp