Ja, jag gjorde det!


Idag nådde jag det högsta steget (se bilden) men ibland hamnar jag längst ner eller någonstans i mitten där jag försöker klura ut hur jag ska göra för att nå dit jag vill. Det kan handla om att jag ska kliva ur sängen, ringa ett jobbigt samtal eller lämna tillbaka ett plagg som jag köpt i butik. 

Mitt tips är att ta myrsteg. Man kan inte förenkla uppgifter för mycket. Dela upp i små, små minimål som tillsist tar dig till det slutgiltiga målet. Använd dig av den här bilden för att orientera dig i vad du vill, var du står och var du skulle vilja stå. Sen klättrar du ett steg i taget och ser varje klättrat steg som en vinst. Kämpa på!

En sak som jag kom och tänka på nu är steget "Jag ska prova/testa det". Här handlar det framförallt om att VÅGA GÖRA FEL. Våga göra misstag och våga försöka igen. Det är jättesvårt, jag vet. Men ibland måste man ramla innan man kan resa sig upp och försöka igen och det har du rätt att göra. Som människa har man rätt att göra fel och man har rätt att tycka att något är svårt eller läskigt, oavsett om andra tycker samma sak eller inte. Din upplevelse är din sanning, den du måste anpassa dig till och göra ditt bästa för att klara av. Jämför dig inte med andra, jämför dig inte med din förhoppning om att vara perfekt och klara av alla uppgifter perfekt. I livet ramlar man, i livet måste man resa sig igen. Att göra fel är den mänskliga faktorn och den kan vi lära oss av.

Personlig utveckling, Psykisk ohälsa | |
#1 - - Nathalie:

Jag är på lite olika trappsteg beroende på vad det handlar om. Vissa saker har jag tagit flera steg upp, andra backat och vissa tagit något litet steg.
Kraam

Svar: Ja precis, man är i ständig rörelse upp och ner för de där trappstegen. Vad bra att du har tagit steg uppåt på vissa områden, bra jobbat! Inte är det fel att backa ibland heller, det kan behövas för att ta sats ;) Kram
Felicia

#2 - - Carola:

Mycket klokt och bra skrivet. :). Jag ska ta med mig det där om att det inte går att förenkla uppgifter för mycket. Mer sånt behövs, och många med mig själv behöver tänka så oftare :). Massa kramar :).

Upp