Smilefellan

En blogg om personlig utveckling

Brev till mig själv

Publicerad 2018-06-14 10:00:00 i Krönikor,

 
Jag började det här inlägget som ett brev till mitt yngre jag men ju mer jag skrev, desto mer insåg jag att samma saker som jag vill säga till mig själv , vill jag säga till mig själv nu. Det som är bra med att vara efterklok är att om man tar till sig, och lär sig av det, så kan man bli framtidssmart. Så... Här kommer ett gäng saker som jag gärna hade önskat att jag tänkt på när jag var yngre och som jag ska försöka tänka på framöver:
 
- Prata om saker och ting, det är inte så farligt som du tror. 
 
- Släpp in folk, bara för att några bitits betyder det inte att alla gör det. 
 
- Skratta så ofta du kan, och le ditt stora leende. Strunta i att dina tänder är sneda. En viktig person ställde en viktig fråga av just den anledningen att han gillar dina tänder när du ler. 
 
- Våga göra fel, världen går inte under. Och när det blir för mycket för dig, skriv och läs. Det är ett bra sätt att fly från verkligheten utan att något kommer till skada. 
 
- Fråga saker. När du inte förstår, när du är nyfiken, när du undrar något. Våga räcka upp handen i skolan, våga fråga fem gånger på raken för att du fortfarande inte förstår svaret, våga fråga om hjälp när du inte vet vad du ska göra eller bara vill ha stöd. Ta för dig. Det finns inga dumma frågor bara dumma svar. 
 
- Lär dig av livet. Mamma och pappa har rätt, livslärdomar är viktigaren vad skolboken kan lära dig. 
 
- Våga älska. Våga hata. Våga känna. Våga vara naiv. Våga vara ung. Släpp orden "borde" och "måste". Låt allt det onda gå. Livet är visst fantastiskt och värt att leva. Fortsätt leta guldkorn i vardagen. Plocka de första vårblommorna. Leta efter solstrålarna. Gräv ner fingrarna i jorden. Lek i leran. Bär kläderna bak och fram. Ha knallrosa ögonskugga och glittriga skor.
 
- Döm varken dig själv eller andra för hårt. Och när du gör det, för det kommer du att göra, försök förlåta.

Kommentarer

Postat av: Maja - Våga prata om psykisk ohälsa

Publicerad 2018-06-19 20:34:56

Guuud vilken bra idé och sånt himla bra inlägg. Som vanligt. Känns som att jag alltid säger så, men tycker verkligen det!

Vill också sätta mig ner och skriva ett brev till mig själv nu haha...

Tack för att du skriver och delar med dig! Kram ♡

Svar: Tusen tack för din kommentar! Vad glad jag blir att det ger nått till andra också :) Kram
Felicia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicia

Hej och välkommen till min blogg! Jag som äger bloggen heter Felicia, är 22 år och skriver framför allt om personlig utveckling och psykisk (o)hälsa. Jag har ingen utbildning inom detta utan skriver utifrån egna lärdomar och erfarenheter. Nya inlägg kommer i vanliga fall ut varje torsdag. God läsning! x

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela