Smilefellan

En blogg om personlig utveckling

Terapin är mitt jobb

Publicerad 2018-03-30 11:25:00 i Psykisk ohälsa,

Den senaste veckan har jag behövt påminna mig själv om en sak: Jag har inget jobb som jag går till varje morgon och slutar klockan 17 varje eftermiddag. Däremot har jag ett ansvarstagande gäntemot mig själv att hålla i terapin och de självutvecklande aktiviteter jag har schemalagda varje vecka. Regelbundna träffar för att jag ska bli och må bättre och tillslut kunna jobba eller studera och bidra till samhället, de ska rehabilitera mitt inre i princip. Och det, mina vänner, är ett jäkligt krävande jobb.
 
Det är så lätt att tänka "oj är du arbetslös, då har du all tid i världen". Det är lätt att jag själv tänker så. Det är lätt att jag tänker att jag kan hoppa en veckas terapi för att åka och hälsa på någon vän när hen inte jobbar, för att jag är den som är ledig så anpassar vi efter hens arbetschema. Men terapin är mitt jobb. Och jag är lika skyldig de terapeuter som satsar sin tid på mig och mig själv att dyka upp, göra jobbet och anstränga mig. Jag är inte ledig, jag jobbar för fullt.
 
 

Om

Min profilbild

Felicia

Hej och välkommen till min blogg! Jag som äger bloggen heter Felicia, är 22 år och skriver framför allt om personlig utveckling och psykisk (o)hälsa. Jag har ingen utbildning inom detta utan skriver utifrån egna lärdomar och erfarenheter. Nya inlägg kommer i vanliga fall ut varje torsdag. God läsning! x

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela